<h1>Janusz Stankiewicz. Genealogia, przodkowie, badania genealogiczne, forum dyskusyjne</h1>Janusz Stankiewicz. Genealogia, przodkowie, badania genealogiczne, forum dyskusyjne<br><p><font size="7"><b>Stankiewicz</b> Genealogia</font>
Genealogia, przodkowie, badania genealogiczne, forum dyskusyjne

Twórczość Stankiewiczów

  • Biblioteka Stankiewiczów
  • Galeria malarstwa Stankiewiczów
  • Galeria rzeźby Stankiewiczów
  • Muzyka Stankiewiczów
  • Film i Teatr
  • Różne

  •  

    Film i Teatr

       

    Augusto

     "200 Km2" (2001) (producer, sound) 

     Barbara

     Łagodna (1986) 

    Wytwórnia Czołówka
    Tytuł: Franz Kafka (1991)
    Reżyseria: Piotr Dumała
    Część zdjęć wykonywała Barbara Stankiewicz 
    Gatunek: Animowany

    Bogdan

     "Kolumbowie" (1970) TV Series (assistant camera) 

    Brian John

     

    Aktor

    "A Minor Miracle" (1983/II) 

    Elżbieta

     "Ichthys" (2005) (kierownik produkcji) 
    "Powrót wilczycy" (1990) (kierownik produkcji) 
    "Zabić na końcu (1990) (asystent kierownika produkcji) 
    "Trójkąt bermudzki" (1988) (asystent kierownika produkcji) 
    "Prywatne śledztwo (1987) (asystent kierownika produkcji) 
    "Vabank II, czyli riposta" (1985) (asystent kierownika produkcji)

    Ewa

    Ewa Stankiewicz - jest absolwentką polonistyki Uniwersytetu Wrocławskiego. Obecnie studiuje na IV roku reżyserii PWSFTviT w Łodzi. Pracowala w TVP, TVN, Radio des Droits de L'Hommes (Radio Praw Człowieka w Paryżu). Była wielokrotnie nagradzana za reportaże radiowe, m.in. Nagrodą Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich za Rondo alla polacca. Filmografia: Modlitwa za przypadkowych ludzi, Znajomi z widzenia, Tramwajowi ludzie - krótkie fabuły, Panienka z okienka - dokument, Głupie zagadki , Dywizja marketingu - dokument fabularyzowany. 

    http://ww6.tvp.pl/View?Cat=1262&id=77126

    http://ww6.tvp.pl/View?Cat=218&id=77544

    Franciszek
     

    Aktor

    "Chwila pokoju" (1965)

    Henryka
     

    Aktorka

    "Jasne łany" (1947)

    Iwona

    Aktorka, solistka

    Absolwentka Wydziału Lalkarskiego PWST im. L. Solskiego w Krakowie – Wydziały Zamiejscowe we Wrocławiu. W latach 1983-87 związana ze „Sceną Czterdzieści i Cztery” (Teatrem Podziemnym). W latach 1986 –1991 występuje w Teatrze Współczesnym we Wrocławiu ( m.in. Sztukmistrz z Lublina, Ślub). Gościnne występy w Teatrze Dramatycznym w Legnicy. Z Teatrem Muzycznym Capitol związana w latach 1991 do chwili obecnej. Ma w swoim dorobku kilkadziesiąt ról dramatycznych. Laureatka Srebrnej Iglicy z 1998 r.
    Joanna
     Aktorka:

    Filmografia:
    2004-2005: Lustro-podglądacz jako Aśka Bednarczyk 
    2003-2004: Ufo w Wąchocku jako Ufoludek 
    2003-2004: Wucet jako Jo 
    Kazimierz
     Aktor 
    "Paryż - Warszawa bez wizy" (1967) 
    "Piekło i niebo" (1966) .... Fatman in Old Hell
    "Szczęściarz Antoni" (1961).... Man with Bottles
    "Krzyżacy" (1960).... Teutonic Assassin
    Kristen
     Aktorka

    "The Shunned" (2005) (V) .... Amanda

    Mary F.
     Filmografia:
    "Karen Sisco" (2003) TV Series (drugi asystent kamery) 
    "Northfork" (2003) (pierwszy asystent kamery) 
    "They Shoot Divas, Don't They?" (2002) (TV) (camera loader) 
    "CSI: Miami" (2002) TV Series (drugi asystent kamery) 
    "Zero Effect" (2002) (TV) (drugi asystent kamery) 
    "Flush" (2001/I) (drugi asystent kamery) 
    "The Mind of the Married Man" (2001) TV Series (drugi asystent kamery) 
    "Equinox Knocks" (1999) (drugi asystent kamery) 
    "Susan's Plan" (1998) (drugi asystent kamery)
    "Forever Love" (1998) (TV) (drugi asystent kamery) 
    "Small Soldiers" (1998) (drugi asystent kamery: second unit) 
    "Edge of Seventeen" (1998) (drugi asystent kamery) 
    "Traveling Companion" (1998) (drugi asystent kamery) 
    "George of the Jungle" (1997) (drugi asystent kamery: second unit) 
    "Suddenly" (1996) (TV) (drugi asystent kamery)
    "Jingle All the Way" (1996) (drugi asystent kamery: second unit)
    "Feeling Minnesota" (1996) (drugi asystent kamery) 
    "The Ultimate Lie" (1996) (TV) (drugi asystent kamery)
    "Rage" (1996/I) (drugi asystent kamery: second unit) 
    "Riders of the Purple Sage" (1996) (TV) (drugi asystent kamery)
    "Cyber-Tracker 2" (1995) (camera operator: second unit) 
    "Empire Records" (1995) (camera loader)
    "To the Limit" (1995) (drugi asystent kamery: Los Angeles) 
    Michael
     Aktor 
    " Blue Scar"  (1949) .... Polish Miner
    Penny
     "Beautopia" (1998) (line producer) 
    "Full Cycle" (1994) (producer) 
     Roman

    Aktor (1921. 07. 07 - 1985. 12. 14)

    Filmografia
    1962 2 w JADĄ GOŚCIE JADĄ . . . Obsada aktorska (sołtys Orawki), 
    1963 GODZINA PĄSOWEJ RÓŻY Obsada aktorska (Adam, ojciec Ani i Ewy), 
    1963 UBRANIE PRAWIE NOWE Obsada aktorska (wójt), 
    1968 W IMIENIU RZECZYPOSPOLITEJ (10) w STAWKA WIĘKSZA NIŻ ŻYCIE Obsada aktorska (kapitan w kantynie, który "wolałby być potrzebny w miejscu bardziej oddalonym od bolszewików"; nie występuje w czołówce), 
    1975 STRACH Obsada aktorska (Roman Pilarek, zastępca dyrektora Przedsiębiorstwa Budowlanego), 
    1976 MISJA SPECJALNA (1), OBYWATELE GG (2) w POLSKIE DROGI Obsada aktorska (Jan Karol Zygadlewicz, profesor archeologii UJ), 
    1979 AMATOR Obsada aktorska (Czesław, uczestnik Festiwalu Filmów Amatorskich), 
    1979 CÓRKA ALBO SYN Obsada aktorska (ojciec Piotra), 
    1980 PAŁAC Obsada aktorska (ojciec Jakuba), 
    1980 W BIAŁY DZIEŃ Obsada aktorska (sędzia na procesie "Koraba"; nie występuje w czołówce), 
    1980 KRAKÓW 1874 (1), KRAKÓW 1886 (2), KRAKÓW 1898 (3) w Z BIEGIEM LAT, Z BIEGIEM DNI. . . Obsada aktorska (wuj Janiny i Anieli), 
    1984 CIEŃ JUŻ NIEDALEKO Obsada aktorska (inżynier Mazowiec), 


    Strona: http://www.filmpolski.pl/fp/film1.dll/spisfilmow?osoba=1971&baza=1

     Tadeusz

     "Prywatne śledztwo" (1987) (stunts) 
    "Miłość z listy przebojów" (1985) (stunts) 
    "Noce i dnie" (1975) (stunts) 
    "Hasło" (1977) (TV) (aktor)
    "W srodku lata" (1976) (aktor)
    "Magnat" (1987) (konsultant)

    Victoria

     

    Aktorka

     

    Filmografia:

    The Cider House Rules (1999) .... Debra

      
      



    15 luty - 20 luty 2006 r.

    @
    Layout i system zarządzania treścią wykonane przez: Lemon IT © 2005